İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı gazeteciler Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan'ın, gazeteci Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin 18. yılı dolayısıyla, kamuoyuna duyurulmak üzere Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel'e mektup yazdığı bildirildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyetinden (İGC) yapılan yazılı açıklamaya göre, İGC ve Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı da olan Atilla Sertel'e gönderdiği mektupta Balbay, şu görüşleri ifade etti:

''Yıllar geçtikçe Uğur Mumcu'nun niçin katledildiği daha berraklaşıyor, daha netleşiyor. 2011 yılından 1993'e baktığımızda şunları görüyoruz, Uğur Mumcu, Türkiye'nin Ankara'dan yönetilmemesi için öldürüldü. Bugün, Türkiye'nin uluslararası alanda attığı pek çok adımdan, verdiği pek çok sözden, en son Ankara'daki Türkiye Cumhuriyeti devleti kurumlarının haberi oluyor. Uğur Mumcu, yönü uygarlığa, çağdaşlığa değil Ortadoğu bataklığına dönük bir Türkiye'nin oluşması için öldürüldü. Bugün, bakmayın sahte AB söylemlerine; hükümet, Lübnan'daki hükümetin devrilmesine ülke sorunlarından daha çok üzülüyor. Uğur Mumcu, Türkiye'nin tüm temel değerlerinin, Cumhuriyetin tüm kazanımlarının yıpratılması, tüketilmesi için öldürüldü.''

Özkan ise Mumcu'nun ''Bir inanç, iman ve mücadelenin adı'' olduğunu belirterek şunları kaydetti:

''Mustafa Kemal düşüncesinin 20. yüzyıla ulaşan en değerli kaynaklarından biriydi. O kaynak, Anadolu'nun gürül gürül akan nehirlerinden biri oldu 24 Ocakta. O güne kadar bizim Uğur ağabeyimizdi, şimdi özgürlük, bağımsızlık ve doğruluğun mihenk taşı oldu. Biz o ırmaktan beslenmeye o ırmağın mihenk taşlarına bilincimizi bilemeye devam ediyoruz. Anadolu ondan beslenmeye hep devam edecek.''

Arap ülkelerine ihracat yapan Filistin asıllı Türk iş adamı İbrahim Yasin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Davos'taki 'one minute' çıkışı ve Türkiye'nin Ortadoğu'da söz sahibi olmasının, Arap ülkelerinde Türk mallarına ilgiyi artırdığını bildirdi.

Yaklaşık 10 yıldan bu yana Türkiye'de üretilen çeşitli sektörlere ait ürünleri Ortadoğu ülkelerine ihraç ettiklerini belirten İbrahim Yasin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son aylarda Türk mallarının Arap ülkelerinde gördüğü ilgiden söz etti.

Türkiye'nin dış politikada söz sahibi olmasının ardından Arap ülkeleriyle sürdürülen ilişkilerin meyvesini toplamaya başladıklarını aktaran Yasin, 'Çeşitli temaslarda bulunmak için gittiğim Arap ülkelerinde Türk pasaportumu gören herkes boynuma sarılıp, yakından ilgi gösteriyorlar. Havalimanlarında pasaport kontrolü yapan güvenlik görevlileri bile başta Başbakanımız Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkemize sevgilerini dile getiriyorlar' dedi.

Türk pasaportunun artık Arap ülkelerinde bir çok kapıyı açtığını ve önlerine çıkan bir çok sorunu çözmeye katkıda bulunduğunu anlatan Yasin, Arap vatandaşların da Türkiye'nin Ortadoğu'daki önder rolü ve Filistin sorunundaki duyarlılığı nedeniyle Başbakan Erdoğan ve Türk halkına büyük bir sevgi ve saygı duymaya başladığını anlatarak, şöyle devam etti:

''Yaşanan bu gelişmelerin ardından Ortadoğu'da adeta Türk rüzgarı esiyor. Dünyanın dört bir yanında izlenen Arap kanallarının tamamında Türk dizileri boy göstermeye başladı. Zengin Arap turistler ise tatil için rotalarını Türkiye'ye çevirdi. Arap tüccarlar ise başta gıda ve mobilya olmak üzere tüm taleplerini Türkiye'den karşılıyor. Arap tüketiciler ise satın aldıkları ürünlerin üzerinde ''Made in Turkey'' yazısı arıyor.''

''ÇİNLİLER 'ÇAKMA' TÜRK MALI ÜRETİYOR''

Türk mallarının fiyat ve kalitesiyle Çin mallarının tahtını sallamaya başladığını belirten İbrahim Şahin, ''Arap ülkelerindeki ilgi karşısında Çinli firmalar dünyaca ünlü Türk markalarının isim ve logolarını taklit ediyor. Hatta ürettikleri 'çakma' ürünlerin üzerine 'Made in Turkey'' damgası vuruyor'' diye konuştu.

Bugüne kadar Fas, Mısır, Ürdün, Cezayir ve son olarak da Libya'da logo ve isimleri taklit edilmiş Türk markalarına ait Çin malı ürünlerle karşılaştığını vurgulayan Yasin, şunları söyledi:

''Örneğin Türkiye'deki ünlü bir bisküvi markasını ambalajı ve logosuyla taklit etmişler. Ancak marka ismindeki bir harfe ait noktayı çıkararak sanki yeni bir ürün gibi piyasaya sürmüşler. Üzerine de Türkiye'de üretildiğine dair damga vurulmuş. Bu tabi ki Arapların dikkatini çekmiyor ancak bu sayede Türk firmalarının güven ve itibarı gasp edilerek, dünya pazarındaki gücü yok ediliyor. Bunun için Türk firmalarının ve ilgili bakanlıkların harekete geçerek, gerekli girişimlerde bulunmasını öneriyorum.''

İş adamı İbrahim Yasin Arap ülkelerinin gıda başta olmak üzere mobilya, inşaat malzemeleri ve yedek parça alanında Türkiye'den taleplerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

AA

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı, Çorum ve Mersin çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren ise İzmir, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'da akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren ise İzmir, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, kıyı kesimleri ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibarenİzmirve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Mersin çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte yüksek kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Çankırı çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, Bolu ve Düzce ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde Çorum çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ile birlikte doğusunda kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ
Devamını Oku

Yaklaşık 5 yıl önce eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından heykeltıraş Mehmet Aksoy'a yaptırılan ve yarım kalan insanlık anıtı, Başbakan Erdoğan'ın 'ucube' sözlerinden sonra il içinden ve il dışından birçok kişinin ilgisini çekti.

İnsanlık anıtını görmek için özellikle İstanbul, İzmir, Van ve Ankara'dan çok sayıda vatandaş Kars'a geliyor. Her gün yüzlerce insanın ziyaret ettiği insanlık anıtı, vatandaşlar arasında da yıkılsın yıkılmasın tartışmalarının yaşanmasına neden oluyor. Ucube heykeli görmek için gelen Kemal Kılıç isimli vatandaş, heykelin hiçbir şey ifade etmediğini söyledi. Kılıç, "Bunun yerine daha güzel şeyler yapılabilirdi" dedi.

Mahmut Erçelik ise heykelin yapıldığını, bu saatten sonra yıkılmasının yazık olacağını ve devletin boşa harcayacak parasının olmadığını vurguladı.

Sit Alanı üzerinde yapılan ve Erzurum Anıtlar Yüksek Kurulu ileDiyarbakırAnıtlar Yüksek Kurulu'nun yıkılması yönünde kararları bulunan insanlık anıtı, Temur Paşa Tabyası üzerinde yapılmış ve tabyanın duvarlarının ağırlıktan dolayı çatlamasına neden olmuştu. Temur Paşa Tabyası ve kulesinin de izlerinin bulunduğu bölgede çok sayıda da Ermeni ve Hıristiyan mezarı da bulunuyor.

İnsanlık Anıtı'nın yıkılması için MHP Kars İl Teşkilatı da defalarca şikayetçi olmuştu.

İHA

Balyoz Darbe Planı'nın hazırladıkları gerekçesiyle halen yargılamaları süren birçok sanık, son yıllarda deşifre edilen karanlık planların da altına imza attı.

Balyoz Darbe Planı'nın hazırladıkları gerekçesiyle halen yargılamaları süren birçok sanık, son yıllarda deşifre edilen karanlık planların da altına imza attı. Balyoz'dan Ergenekon'a Kafes'ten Poyrazköy'e değişmeyen isimler...

Balyoz Darbe Planı'nın hazırladıkları gerekçesiyle halen yargılamaları süren birçok sanık, son yıllarda deşifre edilen karanlık planların da altına imza attı. Balyoz'u gerçekleştiremeyen generallerin 1 yıl sonra Sarıkız ve Ayışığı darbe planlarında görev altığı ortaya çıktı. 2003'te Balyoz'da aktif olarak görev alan bazı isimler, 2009'da bu kez Kafes Eylem Planı'nı ve İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın hazırladı. Ergenekon davasında sanık olarak adı geçen birçok isimin ortak noktası da yine Balyoz Darbe Planı'nda görev almaları oldu. Halen Balyoz'dan yargılanan çok sayıda isim Poyrazköy ve Kafes davalarında da sanık olarak yer aldı. Darbeci anlayıştan sıyrılamayan bu isimler her fırsatta yeni planlar hazırlamaya koyuldu. İşte Balyoz'dan Ergenekon'a Kafes'ten Poyrazköy'e değişmeyen isimler:

ÖNCE EMASYA SONRA BALYOZ

* 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan: 2003'te Balyoz Darbe Planı'nı hazırladı. Balyoz'a sözde hukuki dayanak olarak gösterilen EMASYA (Emniyet Asayiş Yardımlaşma Protokolü) 1997 yılında dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Çetin Doğan tarafından hazırlandı. Mülki amirler talep etmese bile askere şehirlerde toplumsal olaylara müdahale yetkisi veren EMASYA'nın altında Doğan'ın imzası yer aldı.28 Şubatdönemine damgasını vuran protokol, Balyoz Darbe Planı'nın ortaya çıkmasından iki hafta sonra 4 Şubat 2010'da iptal edildi.

'SUGA KOMUTANI'NIN GÜNLÜKLERİ
* Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Özden Örnek: Dönemin Donanma Komutanı olarak Balyoz'a destek verdi. Balyoz'un Deniz Kuvvetleri ayağı olan SUGA Eylem Planı'nı hazırlayan Örnek, Ege Denizi'nde Yunanistan ile gerginlik çıkararak hükümeti zorda bırakmayı hedefledi. 2003'teki Balyoz Planı'nda SUGA Kuvvetleri Komutanı olarak yer alan Örnek, 2004'te hazırlanan Sarıkız ve Ayışığı darbe planlarında yer aldı. Örnek'in her iki darbe planını detaylarıyla anlattığı günlükleri 2007'de Nokta Dergisi tarafından ortaya çıkarıldı. Karşı çıkmasına rağmen, günlüklerin Örnek'in bilgisayarından çıktığı bilirkişi raporuyla kesinleşti. Günlükler Ergenekon'un iddianamesinin delilleri arasına girdi.

BALYOZ'DAN SONRA SARIKIZ
Hava Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına: Dönemin Harp Akademileri Komatanı olarak Balyoz'un Hava Kuvvetleri ayağı olan ORAJ Harekat Planı'nı hazırladı. Hükümeti zorda bırakmak amacıyla Yunanistan jetleriyle it dalaşına girmeyi, gerekirse Türk jetini düşürmeyi hedefleyen plan çok tartışıldı. Sıkıyönetim ilanı için TBMM'yi baskı altına almayı planlayan Fırtına, Balyoz'dan sonra 2004 yılında Sarıkız ve Ayışığı darbe planlarında yer aldı. Darbe Günlükleri soruşturmasından 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi.

*Deniz Kuvvetleri Plan Prensipler Başkanı Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz: Balyoz'da Suga Kuvvetleri Kurmay Başkanı olarak görev aldı. Gürdeniz, kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla tartışıldı. Ses kaydında cami, ezan ve başörtüsüne hakaretler ve ibadetlerle alay ediliyor, kurban kesenlere ağır hakaretler yağdırılıyordu.

HODSON SENARYOSUNA KATILDI
* Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri: Çetin Doğan'dan sonra Balyoz'da en etkili isim oldu. Balyoz Harekat Planı'nın koordinatörü olan Tanyeri, 2007'de ABD'nin başkenti Washington'da muhafazakar düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü'nde yapılan gizli toplantıya Genelkurmay Stratejik Araştırma ve Etüd Merkezi (SAREM) başkanı olarak katıldı.Anayasa MahkemesiBaşkanı'nın öldürülmesi ve İstanbul'da kalabalık bir yerde bomba patlatılması gibi karanlık senaryoların konuşulduğu toplantıda, ABD'li komutanlara "PKK'nın üst düzey yöneticilerini teslim ederseniz AK Parti'nin oyu artar" dediği öne sürüldü.

* Tümgeneral Bertan Nogaylaroğlu: Balyoz darbesinde dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Cumhur Asparuk'un nasıl gözaltına alınacağına ilişkin talimata imza attı. Nogaylaroğlu, Süha Tanyeri ile birlikte Washinton askeri ataşesi olarak Hudson Enstitüsü'ndeki gizli toplantıya katıldı.

TERÖRİSTLERİ ÇOBAN SANDI
* Tümgeneral Gürbüz Kaya: 2003'te 1. Ordu'a bağlı 18. Zırhlı Tugay Komutanı olarak Balyoz'da görev aldı. 2008-2010 tarihleri arasında Hakkâri Tümen Komutanlığı yaptı. Bu dönemde Aktütün, Gediktepe ve Hantepe'ye saldırılarda 42 asker şehit düştü. 11 askerin şehit olduğu Gediktepe'de Heron'ların tespit ettiği teröristler için "Çoban sandık" savunması yaptı. Başbakan Erdoğan, BDP Genel Başkanı Ahmet Türk'le görüşmeye hazırlanırken27 Mayıs2009'da Çukurca'da patlayan mayında 6 asker şehit oldu. İki oy sonra Kaya ve emrindeki Tuggeneral Zeki Es'e ait ses kaydı ortaya çıktı. Kaya, "6 askeri şehit eden mayın PKK'nın değil TSK'nın" diyen Es'i "Hiçbir sıkıntı yok. Biz aynen planladığımızı uygularız. Hiç önemli değil. Kahrolacak bir şey yok" diyerek teselli etti. AYİM kararıyla korgeneralliğe terfi ettirildi, ancak hükümet açığa aldı.

FAİLİ MEÇHUL'DEN YARGILANIYOR
* Kayseri eski İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz: Tekirdağ İl Jandarma Alay komutanı olarak Balyoz'da görev aldı. Temizöz, Doğu ve Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerle bağlantılı olduğu gerekçesiyle, 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle halen Diyarbakır'da tutuklu yargılanıyor.
* Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü: Balyoz'un Hava Kuvvetleri ayağı olan Oraj Harekat Planı'nın hazırlanmasında görev aldı. Balyoz darbe planının ardından, MİT'in ortaya çıkardığı İP/Karagah Evleri yapılanmasında adı 'askeri sanat sorumlusu' adı geçti. Ergenekon davasından tutuklandı.

6 YIL SONRA KAFES'DE ÇIKTI
*Kuzey Deniz Saha eski Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütcü: Suga Eylem Planı'nın hazırlanmasında yer aldı. Darbe zemini oluşturmak amacıyla toplumsal olaylar organize etme ve terör örgütlerini kullanma çalışmasına imza attı. Balyoz'dan 6 yıl sonra Mart 2009 tarihli Kafes Eylem Planı'nı hazırlamakla suçlanan Öğütçü, hükümeti dışta zorda bırakmak amacıyla gayri müslimlere yönelik sükast ve bombalı saldırı planları içeren Kafes soruşturmasının 1 numaralı sanığı oldu.

TÜRKÇE EZAN ANDICI HAZIRLADI
* Tümgeneral Halil Helvacıoğlu: Dönemin Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı olarak Balyoz'da yer aldı. 28 Şubat döneminde Batı Çalışma Gurubu'na sunulmak üzere hazırlanan Türkçe Ezan Andıcı'na, Jandarma Asayiş Daire Başkanı olarak imza attı. Hasta ziyareti kılıfında evine gittiği subayı fişleyerek TSK'dan atılmasına neden oldu. AYİM kararı ile Korgeneralliğe terfi ettirilen Helvacıoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alındı.

EYÜP'E SALDIRI İÇİN KEŞİF YAPTI
* Kurmay Albay Mustafa Koç: Balyoz darbe planı kapsamında Eyüp Camii'ne yapılması planlanan saldırı için, keşif ve gözetleme yapma görevinde bulundu. Ancak Eyüp Camii'nin saldırı için uygun olmadığı kanaatine ulaşılınca bu plandan vazgeçildi. Jandarma İstihbarat'ta Tuğgeneral Levent Ersöz'ün altında görev yaptı. Bu dönemde hazırlanan darbe planları nedeniyle Ocak 2009'da Ergenekon'dan tutuklandı.
* Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu: Balyoz'a dönemin Boğazlar Komutanı olarak destek verdi. Balyoz'a destek verecek subay listelerini harırlamakla görevlendirilen Otuzbiroğlu, Hükümeti yıpratmak amacıyla Nisan 2009'da hazırlanan internet siteleri andıcına Muharebe Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Komutanı olarak imza attı. Otuzbiroğlu, İnternet Andıcı soruşturmasında emekli Orgeneral Hasan Iğsız ile birlikte şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

İRTİCAYLA MÜCADELE EYLEM PLANI HAZIRLADI KAFES'E DANIŞMAN OLDU
*MEBS Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç: Adı Balyoz iddianamesinde 'Ankara Birlik Komutan Yardımcısı Tuğamiral' olarak geçti. Balyoz darbesinde dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Alpkaya'yı gözaltına alacak kişi olarak görevlendirilen Sağdıç, 6 yıl sonra bu kez Kafes Eylem Planı'yla gündeme geldi. Kafes Planı'nı uygulayacak hücrelerin başındaki danışma kurulunun 2 numaralı ismi olarak adı geçen Sağdıç, Kafes davasının sanığı oldu. Sağdıç'ın Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatın saklanmasına ilişkin talimatları Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen belgeler arasında çıktı.

* İzmir Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar: Balyoz darbe planında Deniz Kurmay Albay rütbesiyle 'Ankara Bölgesi Koordinatörü' olarak yer aldı. Kafes'in Danışma Kurulu'nda yer alan Ilgar, Kafes'in 3 numaralı sanığı olarak yargılanıyor.

İRTİCAYLA MÜCADELE PLANI HAZIRLADI
* Albay Dursun Çiçek: Balyoz'da Suga Harekat Planı icrası için Akdeniz Bölgesi Müzahir Subay ve Astsubay listelerinin hazırlama görevinde bulundu. Çiçek, Balyoz darbe planından 6 yıl sonra Genelkurmay 3. Bilgi Destek Şube Müdürü olarak Nisan 2009 tarihli 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı hazırladı. Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nce tutuklanan Çiçek, soruşturma açılan İnternet Siteleri Andıcı'nın hazırlanmasının da görev aldı.

* Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ali Türkşen: Yarbay rütbesiyle Balyoz'un icra safhası ve öncesinde gerekli operasyonel faaliyetleri yürütecek personel listesinin oluşturulmasında görev aldı. Türkşen, Balyoz'dan 6 yıl sonra Poyrazköy ve Kafes davalarının sanığı oldu.


SUGA'DAN ERGENEKON'A UZANDI
*Tuğamiral Levent Görgeç: Balyoz'un SUGA Eylem Planında Gölcük Bölgesi koordinatörleri arasında yer aldı. Kafes ve Poyrazköy iddianamesinin de sanığı olan Görgeç, ÇYDD ve ÇEV soruşturması ile ilgili hazırlanan Ergenekon'un son iddianamesinde ÇYDD ile Deniz Kuvvetleri arasında ki bağlantıyı Ergenekon adına sağlayan isim olarak geçti. İddianamede Görgeç'in, öğrencilerin Ergenekon adına faaliyet göstermelerinin sağlanması konusunda görevlendirildiği belirtildi.

SUİKAST NOTUNDA ADI GEÇTİ
* Albay Tayfun Duman: Yarbay rütbesi ile yer aldığı Balyoz planında İzmir ve Marmaris bölgesindeki darbeye destek verecek subay astsubay listesinin hazırlanmasını sağladı. 2010'da açılan Poyrazköy ve Amirallere Suikast davasının sanığı olarak yer alan Duman'ın adı, Deniz Kuvvetleri ve Donanma Komutanı'na suikast hazırlığını ortaya çıkaran suikast notunda "Alb. Tayfun Duman'dan gelecek fizibiliteye göre Uğur ve Metin Paşa'ya yapılacak operasyonun detay ve tarihlerini Levent Bektaş, Orhan Yücel Albay üzerinden iletecek... " şeklinde yer aldı. Balyoz'a bağlı SUGA Eylem Planı'nda görev alan albaylardan İbrahim Koray Özyurt, Dora Sungunay, Muharrem Nuri Alacalı 2010'da açılan Poyrazköy davasında sanık olarak yer aldı. Yine SUGA'da görev alan Mücahit Erakyol da Poyrazköy ve Kafes davalarında sanık olarak yer aldı.

* Tuğamiral Fahri Can Yıldırım: Balyoz darbesine karşı çıkan amiralleri gözaltına alacak personelin görevlendirme yazısının altına imza attı. Poyrazköy ve Amirallere Suikast iddianamelerinin delilleri arasına giren Gündemlerim adlı belgede, Fahri Can Yıldırım, " Şafak ve Fahrican Y. bizim çocuklardan, kuvvet bunların terfisi üzerine bina edilecek, alt kadememizdeki yapılanmamız için bu iki isim çok önemli. Fahri Can, Güneydoğu kökenlileri temsil edecek" şeklinde yer aldı. Yıldırım,Yürekli gibi 2010 YAŞ'ta tuğamiralliğe terfi ettirildi.

BUGÜN GAZETESİ

Genellikle yağışın yüksek oranda olduğu kasım ayında Trabzon'un hiç yağmur görmediği, Türkiye'nin en yağışlı ili olan Rize'de ise aynı dönemde metrekareye sadece 8.2 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Teknik Şube Müdürü Dursun Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen ekim ayından sonra bölgede yağış miktarında ciddi oranda düşüş yaşandığını söyledi.

Ekim ayında bölgedeki illerde yağış miktarlarının mevsim normallerinde olduğunu belirten Bozkurt, ''Kasım ayında ise bölgemizdeki yağış miktarları adeta dibe vurdu. Bu ayda Trabzon'a hiç yağmur yağmadı. 35 yıllık resmi verilerimize göre, böyle bir durumla ilk kez karşılaştık. Buna benzer bir durum 2000 yılında yaşanmıştı. O yıl ise metrekareye düşen yağış miktarı 10 kilogramdı. 2009 yılının aynı ayında Trabzon'da metre kareye düşen yağış miktarı 163.4 kilogram olurken, uzun yıllar ortalaması ise 95.7 kilogram olarak kayıtlara geçti'' dedi.

Bozkurt, kasım ayında Trabzon'daki hava durumunun bir benzerinin Giresun'da da yaşandığını ifade ederek, ''Bu ilimizde kasım ayında metrekareye düşen yağış miktarı sadece 0.8 kilogramdır. Yani 1 kilogramın altında. Benzeri durum Trabzon'da olduğu gibi 2000 yılında yaşanmış ve o yıl bu ilimize düşen yağış miktarı da 4.8 kilogram olarak ölçülmüş. Bu ilimizde de 2009 yılının aynı ayında metrekareye düşen yağış miktarı 253.4 kilogram oldu. Uzun yıllar ortalamasına bakıldığında ise bu ilimizde kasım ayında metrekareye düşen yağış miktarı 159.4'tür'' diye konuştu.

-''BÖLGEDEKİ HAVA SICAKLIK DEĞERLERİ DE YÜKSELDİ''-

Kasım ayındaki yağış durumunun Trabzon ve Giresun'un yanı sıra Türkiye'nin en fazla yağış alan ili olma özelliğini taşıyan Rize'de de yaşandığına dikkat çeken Bozkurt, şöyle devam etti:

''Rize hemen hemen her ay ciddi manada yağış alan ilimiz. 2010 ekim ayı içerisinde bu ilimizde metrekareye 461.1 kilogram yağış düşerken, kasım ayında ise metrekareye yağan yağmur miktarı sadece 8.2 kilogram oldu. Bu değere yakın olmazsa da 35 yıllık geçmişte, en az yağış düşen yıl 1996'da 40.3 kilogram ile olmuştu. Uzun yıllar ortalamasına bakıldığında bu ilimizde ekim ayında düşen ortalama yağış miktarı 252 kilogramdır.''

Bozkurt, yağışlarla orantılı olarak bölgedeki hava sıcaklık değerlerinin de yükseldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Trabzon, Giresun ve Rize'de kasım ayında yağışlar dibe vururken, sıcaklıklarda da ciddi manada artış oldu. Trabzon'un kasım ayı sıcaklık ortalaması 12.2 derece iken, geçtiğimiz kasım ayındaki sıcaklık değeri 16 dereceye çıktı. Giresun'da kasım ayındaki sıcaklık ortalaması 16.5, Rize ise 14.1 derece oldu. Bu üç ilimizde kasım ayında yaşanan sıcaklıklar, 35 yıllık tarihlerinin en yüksek değerine ulaştı.''

Bozkurt, ocak ayında da bölgedeki hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini vurguladı.

-''ALO, ZİGANA'DA KAR VAR MI?''-

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde, Zigana Dağı'nda bulunan tesis sahipleri de umutla kar yağışını bekliyor.

Gümüşkayak Tesisi sahibi Mehmet Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zigana'da on yıldır tesis işlettiğini belirterek, ''Bu seneki kış gibi bir kış yaşamadım. Kar, bizim için berekettir, hareketliliktir, turizmdir. Ocak ayı çıkacak ama 2 bin 100 rakımlı zirvede 5 santimetre kar ya var, ya yok'' dedi.

Eroğlu, Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun'dan her gün onlarca kişinin tesisi telefonla arayarak, dağda kar olup olmadığını sorduklarını ifade ederek, ''Herkes kar olmamasına şaşırıyor. Elbette bizim de olmayan şeye 'var' deme durumumuz yok'' diye konuştu.

-''ŞU ANDA ÇOK DURGUN BİR SEZON YAŞIYORUZ''-

Geçen yıl kayak pistinin yerinin değiştirildiğini anlatan Eroğlu, şunları söyledi:

''Sağlıklı pist yapıldı. Pist alanının çevresine 1 metre yüksekliğinde setler kurarak yağan karın rüzgar ve fırtınadan serpilmemesini önlemek istedik. Ancak kar yağmayınca bu emeğimiz de boşa gitti. Gümüşhane Valiliğince alınan kar ezme makinesi tesisimizin önünde duruyor. Kar olmayınca kontağı bile açılmadı. Kayak odamızda 150 takım kayak ile diğer tüm malzemelerimiz mevcut ama bu kış bir takım kayak malzemesi bile çıkmadı.''

Eroğlu, 2009-2010 kış sezonunda Zigana'ya yaklaşık 4 bin kişinin geldiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

''Ancak bu yıl kar olmayınca gelen olmadı. Sadece telefon açıp soruyorlar. Dağcılar kamp kurmak için geliyorlar ma kar olmayınca bir iki gün kalıp onlar da dönüyor. Benim gibi Zigana'daki diğer tesis sahipleri de kar bekliyor. Kar olunca tesislerimiz doluyor. Kar bekliyoruz. Bir aylık da olsa kar yağması halinde insanların Zigana'ya akın edeceklerini biliyoruz, şu anda çok durgun bir sezon yaşıyoruz.''

Osmanlı İmparatoru Kanuni Sultan Süleyman dönemini 'muhteşem sefalet' diye değerlendiren Hürriyet yazarı Özdemir İnce'ye cevap geldi.

NE DEMİŞTİ?

"I. Süleyman'ın kendisi belki “Muhteşem” idi ama, devr-i saltanatı tam anlamıyla bir sefaletti. Özellikle Anadolu halkı sefildi. Halkın kırlarda hayvanlar gibi ot yediğini bildiren dilekçe 1564 yılında yazılmış. I. Süleyman 1566 yılında ölmüş. Halk hangi hükümdar zamanında ot yemiş?! Yok muhteşemmiş de, yok atalarımızmış da, yok atalarına kötü laf ettirmezlermiş de! Halkına ot yedirten ataya “Muhteşem” ya da “Kanunî” denilemez! Gerçek Halk'ın atası Osmanlı değil, kırsalda hayvanlar gibi ot yemek zorunda kalan yoksul insanlardır.
Osmanlı tarihine bir kez de “iktisadî ve içtimaî” açıdan bakın adama benzer bir tek hükümdar bulamazsınız."

HİLMİ YAVUZ, ZAMAN'DAKİ KÖŞESİNDEN TARİHE GEÇECEK CEVAP VERDİ

Osmanlı, ot mu yiyordu?

Osmanlı'nın çöküşünden bu yana neredeyse yüzyıl geçmiş olmasına rağmen bugün hâlâ Osmanlı'dan ya bir özdeşlik ya da bir karşıtlık olarak söz ediliyor olması, size anlamlı gelmiyor mu?

Anlamlı, evet, ama bunun elbette bir açıklaması olmak gerekiyor.

Ama önce, Osmanlı'nın alımlanış tarzına bakılması söz konusu. Osmanlı'yla özdeşlik, Neo-Osmanlıcılık, Osmanlı karşıtlığı ise, düpedüz bir düşmanlık biçiminde dile getiriliyor. Özdeşlik bağlamında Neo-Osmanlıcılığın ya da karşıtlık bağlamında Osmanlı düşmanlığının, Osmanlı'yı tanımlamakta, tıpkı körlerin fili tanımladıkları gibi davrandıklarına kuşku yok.

Osmanlı düşmanlığında körlerin fili tanımlaması bağlamında son örnek, Özdemir İnce! Mustafa Akdağ'ın tanıklığına dayanarak, Kanuni döneminin bir 'muhteşem sefalet' dönemi olduğunu, Anadolu insanının açlıktan ot yediğini aktarıyor. Olabilir, doğrudur da! Ama Osmanlı, bu mudur? Osmanlı'yı, Kanuni dönemini, sadece insanların belirli bir dönemde açlıktan ot yedikleri bir imparatorluk olarak tanımlamak, hangi feraset ve elbette vicdan sahibinin kabul edebileceği bir tanımdır Allah aşkına?

Osmanlı, Cumhuriyet'le birlikte, Kemalist Cumhuriyet'in mefhum-u muhalifidir; bir başka deyişle, Osmanlı ne idiyse, Cumhuriyet onun tam karşıtıdır. Resmi tarih, 'Prof. Dr. Walter Andrews'ün deyişiyle, "Türk modernitesi anlatısında 'öteki'ni [Osmanlı'yı H.Y.] 'zorbalık, kandökücülük, boyun eğdirme'" ile veya 'Osmanlı edebiyatının cinsellik, sarhoşluk, anlamsızlıkgibi ögelerini' öne çıkararak dile getirmiştir. Bu ögelerin dışında kalan ne varsa, 'görünmez' kılınmış veya Victoria Holbrook'un deyişiyle, 'Osmanlı kültürünün belirli ögelerini retorik olarak bastırmak ve dışlamak' yoluna gidilmiştir.

Kemalist bilinçdışınınbu bağlamda diskursif yapılanmasının tek örneği Özdemir İnce değildir elbet. Osmanlı sultanları Özdemir İnce gibiler için kan dökücü, zorba cinsellik düşkünü, sarhoşkimlikler; halk ise, açlıktanotyiyen umarsızlardır. Osmanlı kültürü mü? Böyle bir şey sözkonusu değildir onlara göre;- sözkonusu değildir, çünkü ya görünmez kılınmış, ya bastırılmış ya da, dışlanmıştır. Cumhuriyet modernliği anlatısının Oryantalizmden öte bir anlam taşımadığının apaçık kanıtı!

Cumhuriyet kültürü, bütün kurumlarıyla yerli yerine oturmuşsa eğer, Osmanlı düşmanlığını,'açlıktan ot yiyen insanlar' retoriği ile yeniden üretmeye çabalamanın anlamı nedir?Anlamı, Osmanlı'nın Türk insanı için, aidiyet ve kimlik inşasında, bugün bile, bir 'imtidad'ınzihinsel referansı olmasıdır. Oryantalist bir modernleşme projesinin bastırma, dışlama ve görünmez kılınma dayatması, bir işe yaramamıştır...

Kaldı ki, yoksulluk ve boyun eğdirme, sadece Osmanlı'da mı görülmüştür? Cumhuriyet tarihinin tek parti dönemi, yoksulluk ve boyun eğdirmenin sayısız örnekleriyle dolu değil midir? Prof. Dr. Mübeccel Kıray, 1985 yılında yayımlanan bir makalesinde şunları yazmaktaydı: '1950'lere kadar Türkiye'de nüfusun büyük çoğunluğu, hâlâ kendi kendine yeten, geçimlik tarımla uğraşan, dışarısı ile ilişkileri askerlik hizmeti ve vergi ile sınırlı, akrabalık bağları ağır basan, öküzü, sabanı, kaderci inançları ile yaşayan köylülerden oluşmakta idi.'

Askerlik ve vergi! Tek parti döneminde köylünün devletle olan ilişkisi sadece bundan ibarettir. Devlet, vermemiş, sadece almıştır: Askere ALMIŞ'tır, vergi ALMIŞ'tır! Ayrıca şu da var:Özdemir İnce, benim yaşımdadır; İkinci Dünya Savaşı yılları'nı, o da benim gibi yaşamıştır. İnsanların mısır koçanı yedikleri günleri hatırlamıyor mudur? Dahası,akrabalık bağlarının ağır basması, antropolojik olarak Türk köyünün 1950'lere gelinceye kadar Neolitik dönemin koşullarında yaşadığının bir göstergesi değil midir?

BenTürkiyeCumhuriyeti'ni, mısır koçanı yiyen insanlarla tanımlamıyorum. Özdemir İnce de, bu neviden türrehattan vazgeçsin artık! Epeydir, sıkmaya başladı çünkü!

16 milyon nüfuslu iki kıtaya yayılmış şehirde Büyükşehir Belediyesi’nin rakamlarına göre trafiğe her gün 479 araç ekleniyor. 2010 yılında İstanbul’da trafiğe çıkan toplam araç sayısı ise pek çok büyükşehir nüfusuna ulaştı: 2.828.359. Kredilerin düştüğü Aralık 2009-Kasım 2010 arası yani sadece 11 ayda trafiğe eklenen araç sayısı da 158.128 oldu. 2007 yılına ait bir istatistiğe göre İstanbul’da trafiğe çıkan günlük yolcu sayısı 21 milyona ulaşıyor.

Bu büyük araç ve insan yoğunluğu karşısında son dönemde toplu taşımaya yapılan yatırımlarla 1987’de 53 dakika olan ortalama yolculuk süresi,otomobilsayısı artmasına rağmen 2010’da 49 dakikaya düşürülmüş durumda. İçinde evinden işine tek vasıtayla gidenlerin de olduğu bu ortalama 49 dakika hâlå İstanbulluların İstanbul’daki en büyük çilesi. İki yaka arasında bir otomobilin ortalama yolculuk süresi ise 72 dakikayı buluyor.

Bütçenin üçte biri yollara dökülecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbulluları canından bezdiren trafik meselesine çözüm için altı yılda 17.1 milyar TL harcamış. Bu bütçenin 9 milyarı karayolu projelerine, 6 milyar 633 milyonu raylı sistem projelerine gitmiş. Yıllardır ihmal edilen ve verimli bir şekilde kullanılmayan deniz ulaşımını geliştirme projeleri bütçeden yine en düşük payı almış: 785 milyon TL. 2011 yılında Büyükşehir Belediyesi 6.7 trilyonluk bütçesinden ulaşım yatırımlarına 2.66 trilyon ayırmış durumda. Yatırımlar en çok yılların ihmali raylı taşıma projeleri üzerine yoğunlaşıyor. Belediye’nin 2013 yılı raylı sistemde kilometre hedefi 205, 45 km. Bu projelerden en büyüğü olan Ulaştırma Bakanlığı’nın inşa ettiği Marmaray’ın bitiş tarihi olarak da29 Ekim2013 öngörülüyor.

Bu arada metro hatları da yaygınlaştırılacak. Kabataş-Şişli- Tekstilkent-Mahmutbey, Yenikapı-Hacıosman, Yenikapı- Taksim, Otogar-Olimpiyatköy, Kadıköy-Kartal, ÜsküdarÜmraniye- Çekmeköy arasında metro ve raylı sistem projelerinde ya çalışmalar başlamış durumda ya da 2011’de ihalelere çıkılacak.İstanbulBüyükşehir Belediyesi’nin ulaşım projeleri içerisinde metro ve raylı sistem hatlarını yaymak dışında dikkat çekici başka projeler de var. Bir kısmı trafik sorununun çözüme katkı yapacak projelerin bir bölümü de prestij projeleri olarak nitelendiriliyor. Aralarında Boğaz’dan teleferikle geçme gibi epeyce fantastik olanları da var. İşte yeditepeli İstanbul’u bekleyen, yedi ilginç ulaşım projesi…

1- Karaköy Limanı

Sultanahmet Arası Turistik Ekspres Tramvay Projesi Karaköy Limanı’ndan Cruise gemileri ile gelen turist yolcular turistik tramvayla Sultanahmet’e taşınacak. 4 km’lik mesafe maksimum 10 dakika sürecek. Tramvay vagonları yaklaşık 500 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Projeyle hem hem Karaköy Limanı’ndaki hem de Sultanahmet Meydanı’ndaki turist otobüsü kaosu sona erecek.

2- Levent Şanzelize Projesi

İsminden anlaşılacağı gibi Büyükdere Caddesi’ni yayalaştırarak Paris’in ünlü Şanzelize’sine çevirmeyi amaçlayan bir proje. Bu kapsamda Zincirlikuyu üstgeçit köprüsü ile Gültepe Kavşağı arasındaki bölümde trafik 1 kilometre yeraltına alınacak. Yaklaşık 40.000 metrekarelik alan yayalaştırılacak. Yayalaştırılan bölge bitişiğindeki 2. çevre yolu kavşak sahasında ayrıca yeraltı otoparkları oluşturulacak.

3- Elektrikli otomobiller ve Elektrikli Şarj İstasyonu Projesi

İBB Enerji A.Ş. ile Renault işbirliği protokolünden sonra elektrikli araçlara hizmet verecek şarj istasyonlarının altyapısı kuruluyor. Elektrikli araçlar, 2011’den itibaren piyasada olacak. Test ve tanıtım amacıyla ilk etapta İspark otoparklarında 4 şarj istasyonu kurulacak. İlk etapta tanıtım ve test amaçlı şarj istasyonlarının kurulduğu otoparklar: İBB Otoparkı – Saraçhane, İSKİ Açık Otoparkı – Kadıköy, Katlı Otopark – Balmumcu, Katlı Otopark – Cihangir, Açık Otopark – Bostancı.

4- RO-RO Projesi

Marmara’nın Kuzey-Güney destinasyonuna yap-işlet-devret yöntemiyle RO-RO hattı kurulacak. TIR ulaşımını rahatlatmayı amaçlayan hatla karayoluyla 6 saat süren yol deniz yoluyla 3 saate düşürülecek. Projeyle günde 3.500 kamyon ve 2.500 TIR’ın denizden taşınması, böylece trafiğe çıkmalarının engellenmesi hedefleniyor.

5- Boğaz’a ve Haliç’e Teleferik Projesi

Fizibilite çalışmaları süren projeyle Boğaz’da iki noktadan karşıdan karşıya teleferik geçirilmesi planlanıyor. Bu hatlar Zincirlikuyu-Altunizade-Çamlıca Tepesi ve Rumeli Hisarı-Otağtepe arası. Haliç’te de karşıdan karşıya teleferikle geçilecek. Teleferik Eyüp’te Rami Kışlası’ndan Sütlüce’ye gidecek .

6- Havaray

Belediye Monoray ya da Havaray’ı “1.5 metre sütunlar üzerinde caddeyi işgal etmeden kurulan yapılar” olarak tanımlıyor. Taşıyacağı yolcu sayısı daha düşük.Metrobüssaatte 40 bin yolcu taşırken, Havaray en fazla 15 bin yolcu taşıyabilecek. Düşünülen hatlar şöyle: Kartal-D 100, Ataşehir-Ümraniye, Zincirlikuyu- Beşiktaş-Rumeli Hisarüstü, Sabiha Gökçen- Formula, Maltepe-Başıbüyük, 4.Levent-Levent, Sefaköy- Havalimanı.

7- Da Vinci Köprüsü

Leonardo Da Vinci’nin 1502 yılında Haliç için tasarladığı köprünün Eyüp-Sütlüce arasında yapılması planlanıyor. Köprünün bir ayağı Haliç’teki adaya basacak ve böylece yayalar Haliç’in iki yakası arasında yürüyerek geçiş yapabilecek.


Yunanistan'da etkili olan ekonomik kriz ve Türkiye'nin dikkat çeken yükselişi, tecrübeli Yunan pilotları Türk Hava Yolları'nda (THY) iş aramaya sevk etti.
19 Yunan pilot, yaptıkları başvuruyla THY'de çalışmaya başladı.

19 Yunan pilotun THY'de çalıştığını yazan "Elefteros Tipos Tis Kiryakis" gazetesi, "Uçan göçmen 19 Yunan pilot, THY'de" başlığını kullandığı habere 2 sayfa ayırdı. Yunanistan'da hüküm süren ağır ekonomik kriz, Yunan havayolu şirketlerinde çalışan tecrübeli Yunan pilotların şanslarını THY'de aramalarına yol açmış. THY, bir dönem Yunan Olimpic Airlines'da çalışan 19 pilotu işe almış.

Yunan pilotlardan Aleksandros Kehagias, 5 aydır THY'de çalışan Olimpic Airlines'ın eski pilotlarından. Kehagias, "THY'ları, Olimpic'in eski güzel günlerini hatırlatıyor. Teknik desteği mükemmel. Eğitimi kusursuz. Çok iyi filosu var." sözleriyle çalıştığı ortamını özetliyor. Kehagias, şöyle konuşuyor: "Türk meslektaşlarımız bize sevgilerini gösteriyor. Size değer verdiklerini ve sevdiklerini bilmek güzel. Hepsi işinin ehli mükemmel pilotlar."

Pilotlardan Nikolaos Krontiras (46) ise, bir yıldan bu yana THY'de görev yapıyor. Tecrübeli bir pilot olan Krontiras, 18 yıl Olimpic'de 4 yıl da İtalyan AirOne'da çalışmış. THY'de çalışmaktan çok mutlu olduğunu ve her anlamıyla mükemmel bir ortamda görev yaptığını anlatan Yunan pilot, "THY, çok organize bir şirket. Başvurumun kabul edilmesi için 5 gün boyunca sınavdan geçtim" diyor. Krontiras, "Burada bir tek kişi bile bana kötü davranmadı. Herkes birbirini anlıyor. Hepsinden öte dostuz. Türk meslektaşlarımla bu kadar iyi ilişkiler kurabileceğimizi tahmin etmiyordum. Türk pilotların tecrübeleri mükemmel. İstanbul'da yabancılık hissetmiyorum" ifadeleriyle memnuniyetini dile getiriyor.

KOTİL: HEDEFİMİZ, AVRUPA'DA BİRİNCİLİK

Gazeteye konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil ise 240 yabancı pilottan 19'unun Yunan olduğu bilgisini veriyor. "Hedefimiz, kısa süre içerisinde Avrupa'nın en büyük havayolu şirketi olmak." diyen Kotil, "Yunan pilotların şirketimizde çalışmalarından memnunuz" görüşünü dile getirdi. Önemli bir de mesaj veren Temel Kotil, şöyle konuştu: "Yunanistan ve Türkiye, eski bazı takıntılardan kurtulmayı başarabilirlerse, başarılı işbirlikleri yapabilirler."

CİHAN


İstanbul'da bir düğüne katılmak Atatürk Havalimanı'ndan yola çıkan Başbakan'ın konvoyunda polis aracı kamyonete, kamyonet diğer koruma araçlarına çarptı.
Güncelleme:23 Ocak 2011 11:15
Kamyonetteki aile çarpmanın etkisiyle kısa süreli şok yaşadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde bir düğüne katılmak için Atatürk Havalinanı'ndan dün 19.30'da konvoyla yola çıktı.

Konvoyun geçişi sırasında E-5 Karayolu Mecidiyeköy istikameti Vatan sapağında kaza meydana geldi.

Yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyeti kaybolan bir trafik polisi aracı, o sırada güzargah üzerinde seyreden 34 BA 8365 plakalı özel bir şirkete ait kamyonete arkadan çarptı.

Çarpmanın etkisiyle dönen kamyonet, içinde başbakanın korumlarının bulunduğu iki araca çarparken, trafik polis aracı bariyerlerde durabildi.

Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, kamyonetin içinde bulunan Serkan Gölçik, karısı ve iki kızı kısa süreli şok yaşadı. Ağlayan anne ve çocuklarına başbakanlık korumaları su verdi.

La Liga'da yoluna emin adımlarla ilerleyen Barcelona, düşme hattından uzaklaşmak isteyen Racing Santander'i konuk etti. Beklendiği gibi ilk yarıda tam anlamıyla bir Barcelona fırtınası vardı. Konuk ekip Adrian Gonzalez, Markus Rosenberg ve Kennedy Barkırcıoğlu gibi isimlerle gole yaklaşsa da istediği golü bulamadı.

3. dakikada Xavi'nin kullandığı korner sonrasında Messi, Iniesta ve David Villa arasında harika paslaşmalar izledik. Son kez topla buluşan Messi, Pedro'ya al da at dedi. Genç oyuncu da bu ikramı geri çevirmedi 1-0. 32. dakikada Racing'den Henrique ceza sahası içinde David Villa'yı düşürünce Barcelona topun başına geçti. Arjantinli yıldız düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı 2-0.

Ev sahibi ekip, ikinci yarının başında bulduğu golle iyice rahatlattı. 56. dakikada Lionel Messi'yle ceza sahası dışından başlayan atakta, topla son buluşan Andres Iniesta, Barcelona'nın üçüncü golü kaydetti 3-0.

Maçta başkagol olmazken, Barcelona puanını 55'e yükseltti. Santander ise 20 puanda kaldı.


Başbakan’ın şimdilik TÜSİAD’ı bertaraf etmeyeceğinin anlaşıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, yargının ‘Siyasi otorite karar verir, yargı gereğini yapar’ konumuna düşürüldüğünü savundu. Denizli yolunda uçakta soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

En büyük tehlike
Anayasa Mahkemesi ile ilgili düzenleme konusunda Yargıtay kaygılarını dile getiriyor. Bu teklifi kim hazırladı; AKP mi hazırladı, Anayasa Mahkemesi mi? Yargının görüşü alındı mı? Yoksa by-pass mı edildiler? Eğer böyleyse yasa tekniğine aykırı, hukuka saygısızlık. AKP evrensel hukuktan yana değil, baskıcı rejim için kendi hukukundan yana. Kendi yargıçları, savcıları olacak. Kararlar siyasi otorite tarafından alınacak yargı da bunu onaylayacak, gereğini yapacak. AKP bu süreci başlatmak istiyor. Cumhuriyet döneminin en büyük tehlikesi, yargının siyasallaştırılması, yandaş yargının oluşturulmasıdır. Bunun çok somut göstergeleri var. Ergenekon davasında tahliye kararı veren yargıçlar sürgün edildi, siyasi otorite onları beğenmediğini gösterdi. O sürgünlerle siyasi otoritenin kararları uygulandı.

Onurlu olan yargıç bakmaz

Buna karşın tarafsız olmadıkları yargı kararı ile kesinleşenler görevlerinde duruyor. Onurlu hiçbir yargıç tarafsızlığı tartışma konumuna geldikten sonra o davaya bakamaz. Yargıç onurunu koruyarak davalara bakar. Onurlu yargıç tarafsız, siyasi otoritenin emrine girmemiş, tarafsızlığı tartışıldığında görevinden çekilmesini bilen yargıçtır.

Islık çalan tutuklanacak

Bu sürecin devamı da gelecek. Bu süreç içinde ıslık çalanlar tutuklanacak hapse atılacak, hükümetin beğenmediği kişiler yargısız infaza tabi tutulacak.

Güçbirliğine çağırıyorum
Bu süreçte sanayiciler konuşamayacak, medya suskun konuma getirilecek. Korkunun aşınması için bütün yurtseverlerin, demokratların, insan haklarını savunanların, hukuktan yana olanların güçbirliği yapmasıdır. Bu kesimlerin AKP’ye karşı onurlu bir duruş sergilemeleri, AKP’nin demokrasi dışı eylemlerine karşı işbirliği yapmaları lazım. Hepsini CHP çatısı altına çağırıyoruz. AKP bir demokrasi dersi almak zorunda, o dersi de bu ülkenin insanları vermek zorunda. Bu seçimlerden umutluyum, bunu yapabiliriz, gezmemizin nedeni bu. Baskılara karşı herkesi CHP çatısı altına çağırıyoruz.

STÖ önerisine açığız


Siyasal partilerle herhangi bir ittifak yok; ama sivil toplum örgütleri, sendikalar, işveren dünyasıyla elbette iç içeyiz. Bakın 15 sendika geldi, bizim temsilcimiz şudur, PM’ye koyun, dediler. Dikkate aldık. Bu birlikteliği sağlamaya hazırız. Milletvekilliği için de böylesi tüm önerilere açığız. Kabul ederiz, yeter ki bizim düşündüğümüz özgürlükten, demokrasiden, insan haklarından yana adaylar önersinler.

Kitap yazan içeri

AKP kendi derin devletini oluştururken bunun ipuçlarını veren kişiyi de içeri atıyor. Erdoğan, ‘Şiir okudum diye mahkûm oldum’ diyerek ortalıkta dolaşıyor. Peki kitap yazanı niye içeri attınız? Cinayet mi işledi, faili meçhullere mi karıştı? Sadece AKP’nin devleti ele geçirme belgelerini ortaya koyduğu için içeri attınız. Sonra da Başbakan demokrasi havarisi kesilecek.

Emniyette çok bilgi var

Faile meçhullerle ilgili emniyette, arşivlerinde dünya kadar bilgi var; ama bilgiyi kullanacak kişileri AKP kendisi belirliyor. Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın bir açıklaması var. ‘Sümen altındaki bilgileri sümenin üstüne çıkararak pek çok faili meçhul açığa kavuşturuldu’ diye. Bütün mesele o bilgileri kullanmak, gerçek sorumluları yargılamak. Ama o zaman birilerine dokunulmuş olacak. AKP’nin elinde bazı bilgiler var ki, faili meçhullerin ortaya çıkmasını istemiyor. Kendi açısından kaygıları var ki böyle yapıyorlar. (CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun, Hakikatleri Araştırma Komisyonu önerisi üzerine.) Bütün faili meçhuller ortaya çıkarılsın istiyoruz. PKK, Öcalan ne diyor bilmiyorum; ama bizim bu konuda söylediğimiz bu.

Hizbullah işbirliği

AKP’nin Hizbullah’la işbirliği yaptığını bölgede herkes biliyor. Gidin sorun. Bütün seçimlerde bunu yaptılar. Yurttaşlar bunu söylüyor. Somut belirtisi şu: Serbest bırakıldıktan sonra imzaya gelmeyen kişiler dahi takip edilmedi, kaçtılar. Sorumlusu kim? Başbakan hesap vermeli. Başbakan, İçişleri Bakanı’na sormalı, imzaya gelmeyen insanı niye takip etmedin diye. Sormuyorsa işbirliğinin doğru olduğunu gösteriyor.

Şimdilik bertaraf yok

Normalde demokrasilerde Başbakan’ın her kesimle arasının iyi olması olağandır. Ama bizim Başbakan öyle değil. O önce saldırır, hakarete varan ağır sözler söyler, sonra onları hiç söylememiş gibi gider onların, TÜSİAD’ın toplantılarına katılır. Anlaşılan şimdilik bertaraf etmeyecek, ama şimdilik.

Her talebe saygılıyız ama

(Hanefi Avcı, Mahmet Haberal gibi tutuklu sanıkları aday göstermeniz söz konusu mu sorusu üzerine) Her talebe saygılıyız, niye böyle bir talep geldi diye bir şey diyemeyiz ama sonuçta karar verecek olan parti organları.

Başbakan’ın egosu

Gençler Başbakan’ın gerçek yüzünü Arena Stadı’nın açılışında gördüler, maskesi düşmüş Başbakan’ı gördüler. Demokrasiden ne kadar uzak, şiddeti, baskıyı seven bir Başbakan gördüler. Son bütçe görüşmelerinde izlemişsinizdir, Başbakan son konuşmayı yaptıktan sonra AKP grubu ayakta alkışlıyor. Başbakan yerine geçti, alkışların arkası kesilmesin diye uzun süre ayakta bekledi. Bu Başbakan’ın egosunu gösteriyor. Yerine oturmadı.

40 ilde önseçim

Önseçim yapılacak iller var, yapılmayacak iller var, dar önseçim yapılacak iller var. Ancak 40 civarında ilde önseçim yapılabilir. Bazı illerde yapılma şansı yok. Bazı illerde temsil sorunu çıkıyor. Örneğin Mersin’de, ön seçim yapıyorsunuz en çok üye Tarsus’ta olduğu için ilk 4 sıra Tarsuslu oluyor. Diğer bölgeler temsil edilemiyor. 3 büyük ilde de sayı büyük olduğu için ayrıca bakacağız.


Dün sürpriz bir şekilde CNNTürk'ün yayın yönetmenliğini bıraktığını açıklayan Mehmet Ali Birand hakkında çıkan iddialara tepki gösterdi. Birand neden bıraktığını açıklarken zirvede kalma derdine düştüğünü de ifade etmiş oldu.

Ana haberler kategorisinde Uğur Dündar'ın nefesini ensesinde hisseden Mehmet Ali Birand, CNNTürk'ten de "birincilik koltuğunu" bırakmamak için ayrıldığını duyurdu.

Dün sürpriz bir şekilde CNNTürk Genel Yayın Yönetmenliği'nden ayrılan Mehmet Ali Birand bugün twitter'den yaptığı açıklamada, "Hepinize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. CNN TURK'ü sırf Kanal D Ana Habere daha fazla zaman ayırabilmek için bıraktım. Birincilik bayrağını kaybetmeye hiç niyetim yok. Abuk sabuk yorum yapanlara da doğrusu gülüp geçiyorum. Sevgili dostlar." dedi.

KIRCA ARTIK BEŞİNCİ

Kanal D ana haberi uzun bir zamandan beri zirveden tutmaya çalışan Mehmet Ali Birand zaman zaman bu koltuğu Star TV'de ana haber sunan Uğur Dündar'a kaptırıyor. Bu yarışın dışında bir de Ali Kırca'nın düşüşü dikkat çekiyor. Dünkü rayting ölçümlerine göre atv haberde zirvenin ortağı olan Ali Kırca Show TV'de 5. sıraya kadar geriledi. Tüm gün reyting sıralamasında FOX TV ana haber Kırca'lı Show haberi geride bırakarak 4. sırada yer aldı. Cem Öğretir'in sunduğu atv haber 3. sıranın değişmez ismi oldu.

Arama Kutusu

Fragman izle, Dizi izle, Film izle, Maç izle

Etiketler

felaket haber muhteşem yüzyıl Spor Toto Süper Lig başkan futbol haberleriniz polis son dakika haberleri Ankara Kızılay Galatasaray Eskişehirspor Galatasaray Eskişehirspor golleri Galatasaray Eskişehirspor maçını izle akp genel beşiktaş cumhurbaşkanı fenerbahçe grup haberler kuzey güney madde pkk türkiye çanakkale çanta 122ytl 144 kilogram 15 kişi serbest kalacak 1milyon 2 ayda 15 kilo verdi 2 milyon 26 günlük 29. 41 binkadın ve çocuk 43.Bölüm Fragmanı 45.ulusal 5 kişi 500 bin dolarlık sahne 500 figüran 7 february hotfile 7 february hotfile account 7 february hotfile premium account 7 şubat 7 şubat 2011 hotfile cookie 7 şubat 2011 hotfile hesabı 7 şubat 2011 hotfile hesapları ABD Acun Ilıcalı Adem Adli Tıp Kurumu Adını Feriha Koydum Adını Feriha Koydum emir Adını Feriha Koydum kapıcı kızı olduğu Ali Rıza Dizdar Ankaragücü beşiktaş Antalya Aras Bulut İynemli Armeo-Spring AİHM BEHZAT Ç. 20 KASIM BOĞAZ BURSA-İSTANBUL ARASI 30 DAKİKA Bangura Batalla Bate 1-1 V. Plzen maç özeti golleri Bağcılar Bengü - SAAT 3 Beşiktaş ile Medical Park Antalyaspor Beşiktaş – Karabükspor Beşiktaş – Karabükspor golleri Beşiktaş – Karabükspor izle Beşiktaş – Karabükspor maç özeti Bir Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu Borussia Dortmund 1-1 Arsenal maç özeti golleri video Bursa Atatürk Stadı Bursaspor-Beşiktaş CHP milletvekili Rıza Türmen Carson Castilla Prensesi Castilla Prensesi İsabella Cem Yılmaz Cem Yılmaz ders kitaplarında Cemal Hünal evlendi Cessna Citation XLS Chretien DHA Damacanaya yasak yok Dark Dağkent viyadüğü Defne joy foster hakkında yazılanlar Demet Akalın Dikkat edilmesi.damacana su Egzoslar susacak Emir Sarrafoğlu Epsilon Yayınevi Eski AİHM Yargıcı Esra Erol Esra Erol'da Evlen Benimle Eyüp ve Fatih Ezel 53.Bölüm Hd İzle İndir Ezel 53.Bölüm Rapidshare Ezel 53.Bölüm Tek Link Ezel Ezel izle Ezel son bölüm izle Ezel Canlı izle Ezel 53. bölüm izle Ezel 53. bölüm Full Ezel 53. bölüm Ezel 7 Şubat izle Ezel 7 Şubat son bölüm Ezel izle F.Bahçeli Acun Ilıcalı Fatmagül'ün Suçu Ne? Fatmagül'ün Suçu Ne? 43.Bölüm Fragmanı Fatmagülün Suçu Ne 42.Bölüm Fragmanı Fatmagülün Suçu Ne 42.Bölüm izle Fatmagülün Suçu Ne kerim tahliye Fenerbahçe-Manisaspor Fettah Can Fettah Can - Sana Affetmek Yakışır Fettah Can - Sana Affetmek Yakışır klip Fettah Can - Sana Affetmek Yakışır şarkı sözü Fi-Yapı İnönü Stadı G.Antep Galatasaray Galatasaray Eskişehirspor maçı özeti Gaziosmanpaşa Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi'nde yangın Güncel atıp tutma HGS Hadise Halit Ergenç Hanımey Türküsü Hercai Hilton Otelleri Hıncal Uluç Hıncal Uluç Defne Yazısı Hıncal Uluç Defneye Ne dedi Hızlı Geçiş Sistemi Kalıcı Makyaj Kanuni Sultan Süleyman Kaptan Oğuz Kara Altın Karadeniz Kartlı Geçiş Sistemi Kayserispor Kemer Kuzey Güney 2.bölüm izle Kuzey Güney 4.Bölüm Fragmanı Kuzey Güney 4.Bölüm Fragmanı izle MFÖ - Hep Yaşın 19 MFÖ - Hep Yaşın 19 şarkı sözü Marmararing Marsilya 1-0 Olympiakos maç özeti golleri Mehmet Ali Erbil Mehmet Ali Erbil ağladı Mohaç Meydan Savaşı Mohaç Ovası Mohaç Savaşı Mohaç Seferi sahneleri Muhteşem Yüzyıl son bölüm N'Diaye Ozan Ozan Doğulu feat Yalın - Daha Ozan Doğulu feat Yalın - Daha Şarkı Sözü Param otelde kaldı Paranormal aşk türünün kraliçesi Paris Hilton Paris Hilton Divarese Paris Hilton istanbul Paris Hilton İstanbul'da Porto 2-1 Shakhtar Publishers Weekly Reina Romantic Times Rüştü Savaş uçakları Sağlık Sağlık Bakanlığı Serdar Aziz Sidnei Sinan Akçıl Sultan Süleyman Sultan Süleyman ile Hürrem Sultangazi web tasarım Sıfır otomobil TVen TVen behzat ç TVen muhteşem yüzyıl Taner Kaya - Ayrilsak Oluruz Biz dinle Taner Kaya - Ayrilsak Oluruz Biz izle Taner Kaya - Ayrilsak Oluruz Biz seyret Taner Kaya - Ayrilsak Oluruz Biz video indir Tem Teröristler polis okuluna saldırdı Tireli Ahmet Esra Yalan attım Tireli Ahmet Esra Yalan attım dinle Tireli Ahmet Esra Yalan attım izle Tireli Ahmet Esra Yalan attım şarkı sözleri Tolga Güleç Tonia Tisdell Trabzonspor Antalyaspor Trabzonspor Antalyaspor maç özeti Trabzonspor Antalyaspor maçını izle Trabzonspor İnter maçı hangi kanalda Trafik Hizmetleri Trafiğe AB normları Turgay Tuzla Organize Sanayi Bölgesi Tuzla Orhanlı Türkiye Kazakistan Türkiye Kazakistan geniş özet goller video izle Türkiye Kazakistan maç özeti izle Türkiye Kazakistan maçın gollerini izle TİMS Productions Varto'da deprem Vederson Yanan Ateşi Söndürdük Yıldız Çağrı Atiksoy Zeytinburnu Zorunlu askerlik akp haberleri akp ve hizbullah akşam ali il altın ameliyat ankara anne araba yasakları araç tescilleri atletizm avrupa ağır aşk babak bakanlar balyoz darbe basın başbakan başbakan trafik kazası bebek beldesi bengü 2011 bengü 2011 albüm bengü saat 3 şarkı sözü bengü saat üç birand haberleri bizim yenceye taksi bedava bizim yenge dizisi bizim yenge taksi bolu boya fabrikasında yangın bülent ersoy aşktan sabıkalı bülent ersoy tarkan bülent ersoy yeni albüm bıçak cazip cemal hünal ıssız adam cinayet daima damacanaların darbe dark 3serisi defne joy foster nasıl öldü defne joy foster ne zaman öldü defne joy foster neden öldü demet akalın aşk klibi demet akalın ender inal demet akalın yeni sevgili deneme be deprem dere derecesi dikkat dolarda donanma duyuldu duyuru düşüş ehliyet dersleri videolu anlatım indir ehliyet sınavı için motor dersi video ehliyet sınavı motor dersi video ekip ekmek ekonomi eksik elvan emal hünal lale cangal emanet emlak en son magazin haberleri erdoğan kaza erol köse erol köse hadise erol köse twitter ezel son bölüm indir fenerbahçe maçı kadınlar futbol haberleri gazete gazeteci gazi mahallesi gaziosmanpaşa internet sitesi gemiler golcü google gop internet sitesi gül gümüş güncel yazı haber oku hadise sinan akçıl hadise sumo hak hakim hakkari hangi hatay hava hepimiz hizbullah hukuki hurda iPhone 3G iPhone 4 iPhone 5 iPhone 5 resimleri ibrahim tatlıses ibrahim tatlıses doktoru ibrahim tatlıses futbol ilçe insanları internet sitesi istanbul istanbul ankara istanbuldan haberler izin işlem kafaya kamu personeli kanser yapan damacana kato dağı kavga kaynak kaza kent bulundu key kimlik komik atm komik görüntüler korna çalmak kuzey güney 29 eylül izle kuzey güney rating köylerinden kıraç kıraç 2011.kıraç 2012 kıraç kızı Iraz Elif kıraç yeni albüm kızılay patlama laik maaş madalya magazin haber manisa fener maçı izle manisaspor fenerbahce maç özeti manisaspor fenerbahçe maçı maç mehmet ali birand memur milletiz milletvekili miting motor dersi videolu anlatım muhteşem yüzyıl kuzey güney muhteşem yüzyıl rayting muş deprem müjde nevşehir numara obüs olay olimpiyat operasyon osmanlı otomobil patlama patlayıcı pazartesi petrol pilot pilot olmak piyasa politik protesto psikolojik rekor sakarya sakaryanın saldırı saturn saturn bilişim savaş sahnesi sağ seni bana yazmış 8.bölüm seni bana yazmışlar seni bana yazmışlar dizisi izle seni bana yazmışlar hangi gün seo denemesi sezon siirt Polis Meslek Yüksek Okulu silah slogan son dakika haberlerini izle sonuç sosyal bilgiler cem yılmaz spk spor spor haberleri stand-up sultangazi sultangazi internet sitesi suriye söz sınırı taksi badava takım tayyip erdoğan kaza tayyip erdoğan trafik kazası teklif tem otoyolu terörist tnt tokat toprak topraklar trafik kazaları trafik yasakları transfer tunceli türk türk hava yolları türüdür ucube ucube heykel ulusal video haber yapılanhaber yaralandı yatırım yağmurlu havalarda su yedek yeliz kuvancı ytl yunan pilotlar yüksek yüksek sesle müzik dinlemek zam zeytinburnu olay zeytinburnu saldırı zeytinburnu silahlı saldırı Çanakkale ve İstanbul Çevik Kuvvet otobüsü Çevik kuvvet Çok Komik ATM Öyle Bir Geçer Zaman Ki Öyle Bir Geçer Zaman Ki 41.Bölüm Öyle Bir Geçer Zaman Ki 41.Bölüm 2.Fragmanı .öyle bir geçer zaman ki osman televizyon Öyle Bir Geçer Zaman Ki 41.Bölüm 3Fragmanı Özel uçak çakma türk malı çalışanları çevre çiçeğin çılgın proje öyle bir geçer zaman ki 41.bölüm fragmanı öyle bir geçer zaman ki 41.bölüm izle öyle bir geçer zaman ki 42.bölüm 2. fragmanı izle öyle bir geçer zaman ki 42.bölüm fragmanı izle öyle bir geçer zaman ki mustafa bebek öyle bir geçer zaman ki osmanın ağlaması öyle bir geçer zaman ki 41 .bölüm 3.fragmanı izle öyle bir geçer zaman ki televizyon öğrettiği üst sıralara çıkma İbrahim Paşa İbrahim Öztürk İnter Trabzonspor maçı canlı izle İskender Alın İsmail İstanbul ziyareti İstanbul Çanakkale arası 40 dakika İşte Behzat Ç.'nin yayın tarihi ıssız adama evlendi Şampiyonlar ligi maçları hangi kanalda 14 Eylül -15 Eylül 2011 şebnem bozoklu taksi şifre
Tüm Hakları Saklıdır - HD izle, Dizi izle, Film izle, Son Bölüm izle, Full izle: 2011-01-23
anarşik çocuksamurai jack